Krajalnica hoba

Szatkownica do warzyw elektryczna jest szalenie ważnym wyposażeniem w sklepach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego rodzaju warzyw w droga ręczny znacznie zwiększa nakłady funkcji i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w zakładach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która dodatkowo będzie też pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobie prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakup szatkownicy do profesjonalnego użytku. Prezentuje się ona daleko trudną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i siłą, posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i zrobienia i przygotowana jest z odpowiedniej formy produktów, oddanych do kontaktu z żywnością. W części wypadków urządzenie wykonane jest ze byliśmy nierdzewnej oraz posiada magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru mamy także zasilanie 230V czyli na tzw. siłę, czyli 400 V, w współzależności od posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna jest wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które tworzą, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a i specjalną przystawkę do wykonania frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca służy do cięcia warzyw typu kapusta, seler, a inny podłużny wsad poświęcony jest do warzyw długich. W wszelkiej chwili możemy jeszcze dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie powinno być polecane do celów, do jakich nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, iż nie jest to co prawda danie o wielkich rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy ogromny wybór nazw i modeli, dzięki czemu dobranie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.